پاستیل فله‌ای ، غیر بهداشتی است

javahermarket

دوشنبه 26 اردیبهشت 1390  12:40 ب.ظ

پاستیل فله‌ای ، غیر بهداشتی است

پاستیل را می‌توان جزو گروه شیرینی‌جات طبقه‌ بندی کرد و شاید به همین خاطر هم باشد که این روزها به پای ثابت ظرف‌های شیرینی در مهمانی‌های رسمی و غیررسمی تبدیل شده است.

پاسخ دکتر هدایت حسینی، مدیرکل نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی وزارت بهداشت و دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه را به همین سوال بخوانید.
 
به گزارش سلامت نیوز دکتر حسینی می‌گوید : «پاستیل‌های فله‌ای و باز موجود در فروشگاه‌ها و مراکز خرید مختلف، مورد تأیید وزارت بهداشت نیستند و خریدن و خوردن آنها به هیچ ‌یک از اقشار جامعه توصیه نمی‌شود.»
پاستیل‌ها از افزودن شکر و آب به ژلاتین استخوان یا ژلاتین پوست گاو تهیه می‌شوند و البته انتخاب ژلاتین استخوان در همه کشورها به گاو محدود نمی‌شود و برخی از کشورها از ژلاتین استخوان خوک برای تهیه پاستیل استفاده می‌کنند. به همین خاطر هم هست که دکتر حسینی به هیچ عنوان خوردن انواع پاستیل بدون مجوز و پروانه وزارت بهداشت (چه پاستیل‌های بسته‌بندی و چه انواع باز آنها) را برای مردم مناسب نمی‌داند.
وی در این مورد اظهار می‌کند: «ممکن است در پاستیل‌های بدون مجوز از رنگ‌های غیرمجاز یا ژلاتین خوکی نیز استفاده شده باشد و این نوع خوراکی‌ها اصلا مورد تأیید وزارت بهداشت نیستند، وگرنه ما به آنها مجوز فروش می‌دادیم!»
او از برخورد با فروشندگان این‌ گونه محصولات غیرمجاز در فروشگاه‌ها خبر داد و افزود: «ما در حال جمع‌آوری کلیه محصولات فله‌ای و غیربهداشتی در سطح شهر هستیم و سرعت کارمان هم بستگی زیادی به خواست خود مردم دارد. بنابراین شما که مصرف‌کننده هستید، باید برای حفظ سلامت خود و اعضای خانواده تان، مخصوصا کودکان، از خرید محصولات غذایی فله‌ای و بدون پروانه بهداشت خودداری کنید.»
 

نوشته شده توسط: موسی نایینی | آخرین ویرایش:- | نظرات ()

خوردن پاستیل می‌تواند منجر به بروز حساسیت در کودکان شود

javahermarket

دوشنبه 26 اردیبهشت 1390  09:38 ق.ظ

خوردن پاستیل می‌تواند منجر به

 بروز حساسیت در کودکان شود

رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با بیان اینکه « ژلاتینی که در ساخت پاستیل ها استفاده می شود از استخوان‌ها است»، گفت:«خوردن پاستیل و ژله‌های حاضری ممکن است عامل ایجاد بیماری و حساسیت در مصرف کنندگان و خصوصا کودکان گردد.»

دکتر سید ضیاءالدین مظهری در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز اظهار داشت:« ژلاتینی که در ساخت پاستیل‌ها استفاده می‌شود از استخوان‌ها تامین می‌شود، لذا عدم بهره‌گیری از منابع سالم و عدم دسترسی به فناوری صحیح ژلاتین‌ها برای ساخت پاستیل و ژله می‌تواند موجبات انتقال بیماری و زمینه ساز حساسیت و آلرژی گردد.»

وی افزود:« استفاده از مواد رنگی در تولید پاستیل‌ها و ژله‌ها که گاهی ممکن است غیرمجاز و ازمنابع خوراکی نباشد می‌تواند مشکلاتی علاوه بر مواردی که به آنها اشاره شد خصوصا برای کودکان بوجود آورد و استفاده از این مواد به دلیل انرژی مازاد نیازی که در اختیار کودکان قرار می‌دهد می‌تواند موجبات چاقی و اضافه وزن آنها را فراهم سازد دارد چرا که امروزه کودکان نسبت به سابق کم تحرک تر شده و به دلیل آپارتمان نشینی و نبود فضای لازم برای بازی و ورزش بیشتر به نظاره برنامه تلویزیونی و یا بازی های کامپیوتری مشغول می‌گردند و متاسفانه در حین تماشای برنامه تلویزیونی و بازی‌های رایانه‌ای به مصرف هله و هوله ها و حتی فست فودها روی می‌آورند.»

رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران تصریح کرد:«مشخص شده که 30 درصد کودکان دچار اضافه وزن هستند و بررسی‌ها نشان داده است که چاقی‌های دوران کودکی می‌تواند زمینه‌ساز بیشتر بیماری های بزرگسالان برای کودکان و بیماری‌های غیرواگیردار مزمن در دوران نوجوانی، جوانی، میانسالی و سالمندی را نیز فراهم سازد و اصولا بذر تمام بیماری های مزمن غیرواگیردار و پرخطر دوران کودکی مخصوصا در کودکان دارای اضافه وزن و چاق پرورش داده می‌شود.(کودکان چاق ممکن است دچار بیماری‌هایی نظیر فشار خون و افزاش چربی خون و صاف شدن کف پا در اثر افزایش وزن و عدم تحمل به گلوکز شوند)»

وی تاکید کرد:«گرچه پروتئین ها جزء مواد مغذی ارزشمندی هستند که بدن ما به آن احتیاج دارد اما پروتئین موجود در پاستیل‌ها که از طریق ژلاتین مصرف شده پروتئین کامل و با ارزشی نیست چرا که دارای تمام اسید آمینه های ضروری تامین کننده نیازهای بدن نیست.» 

دکتر مظهری خاطر نشان کرد:«در مورد ژله ها هم همینطور است و توصیه می‌گردد که افراد ژله‌هایی را که دارای نشان استاندارد بوده و در فرآوری آنها از عصاره ها و رنگ و عطر طبیعی میوه ها استفاده گردیده مصرف کنند و یا خیلی ساده‌تر با تامین و تهیه ورقه های ژلاتین مطمئن و دور از آلودگی با بهره گیری از آب میوه های فصول مختلف ژله های خوش رنگ، اشتها آور و مورد اطمینانی را شخصا تهیه فرمایند.‌»


نوشته شده توسط: موسی نایینی | آخرین ویرایش:- | نظرات ()

رابطه زناشویی و سردرد ضربان‌دار

javahermarket

یکشنبه 25 اردیبهشت 1390  06:32 ب.ظ

رابطه زناشویی و سردرد ضربان‌دار

:به گفته دکتر غلامحسین قائدی روانپزشک کلینیک سلامت خانواده و عضو هیات علمی دانشگاه شاهد ، یکی از مشکلاتی که در برخی زوجین، مانع داشتن روابط زناشویی مناسب می‌شود، سردرد به هنگام مقاربت است.

وی افزود این سردرد اغلب سردردی است كه پیش از رسیدن به اوج لذت جنسی یا بلافاصله پس از برقراری رابطه زناشویی رخ می‌دهد و ممكن است تا چند ساعت طول بكشد. این سردردها اغلب گاه‌به‌گاه روی می‌دهند و خوش‌خیم هستند. كیفیت آنها به‌طور معمول ضرباندار توصیف می‌شود و به‌طور معمول محدود به نواحی پس‌سری یا پیشانی است.

دکتر قائدی تصریح کرد:  این درد به صورت دردی مبهم گزارش می‌شود. اگر این سردردها چند ساعت دوام داشته باشد یا با تهوع و استفراغ همراه باشد، نیاز به بررسی مغزی دارد و باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه كرد اما علت قطعی و دقیق سردرد پس از مقاربت به‌طور‌کلی ناشناخته است.

وی همچنین افزود : در برخی منابع، علل عروقی (برای مثال، افزایش فشار خون یا انقباض عضلانی یا عوامل روانی) به‌عنوان علت بروز این مشكل عنوان شده است. رابطه زناشویی ممكن است در برخی افراد موجب تسریع سردرد میگرنی و یا دیگر سردردها در افراد مستعد شود.

در موردی كه ارزیابی‌های طبی به پیدایش نتایج خاص منجر نشود و بیماری خاصی به‌عنوان عامل ایجاد‌كننده سردرد مشخص نشود، می‌توان از 50 میلی‌گرم ایندومتاسین یك ساعت پیش از رابطه زناشویی و به‌عنوان داروی پیشگیری استفاده كرد. در برخی منابع نیز استفاده از داروهای بتابلوكر مانند پروپرانولول 10 میلی‌گرمی تا 40 میلی‌گرمی یا آتنولول 50 تا 100 میلی‌گرمی پیش از رابطه زناشویی توصیه شده است كه افراد می‌توانند پس از مشورت با پزشك خود از این داروها استفاده کنند.

نوشته شده توسط: موسی نایینی | آخرین ویرایش:- | نظرات ()

  • تعداد کل صفحات:29  
  • 1  
  • 2  
  • 3  
  • 4  
  • 5  
  • 6  
  • 7  
  • ...  
سیستم افزایش آمار هوشمند تک باکس

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic